marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, August 30, 2017

Ke Langkawilah Kita: Naik Cable Car ayuh!

.: Assalamualaikum :.

Walaupun aku baru balek dari Trip Ke KL menjadi babysitter anak buah aku yang ke #35 aku tetap nak bercerita pasal trip ke Langkawi bersama Keluarga. Huhuhu. Since aku kerja paling jauh, jadi ingat senang ke nak menyelit dalam trip family cenggini. Tak boleh jadi. Aku nak pegi jugak. Naseb baek time tu aku banyak masa terluang jadi boleh la join sekaki.

Dari Kota Bharu, kitorang berkonvoi 4 buah kereta. Start gerak dalam pukul 4 pagi, solat subuh dekat area Rantau Panjang, tiba dalam tengah hari at Jeti Kuala Perlis. Dari Jeti kitorang naik feri ke Pulau Langkawi yang mengambil masa lebih kurang 30 minit.

 Dalam feri membuaslah kami.Kekeke. Abang aku je dah 2 family, kakak aku satu family, kitorang yang bujang ni dalam 5 orang. memang 1/4 feri tu kitorang je.. kekekekeke

Sampai kat Jeti Pulau Langkawi. Hai Langkawi

Tempat menginap di areaPekan Kuah

me and anak-anak buah. Pergh dah besaq da sume..

She is Oo-Dah

Ayuh ke manalah kita.

Inilah tempat yang dituju.

Tunggu turn naek cable car

Mak oiiiiiiiii...tingginyaaa

abe E muka kenaling sampai putoh jadinya jadinya..kekekeke

Sampai area check point pertama. Tengok pemandangan sayup dihujung sana. MasyaAllah

"Hai teropong hikmat, tunjukkanlah aku pasir berdegungggg"

Ke manakah kitaa

Locking our heart here and make it lost
Ustaz Ya sekeluarga. Atau Ustaz Z. huhuhu

geng lantai

Dan mulalah start buat kampung

akan ade yang over conquered

from above

ini pula bini ustaz Ya dan anak-anak. Bini ustaz kakak aku..kuikuikui

Memories.
Yup.. Memang best lah kalau bercuti dengan family. Sebabnya. Hmm.. tak ada specific sebab. Yang penting best.

Saya dah.. anda bila lagi..:)


Saturday, August 19, 2017

ME TIME: Belajar Bahasa Korea di Plaza Korea (KTO Malaysia), Menara Hap Seng

.: Assalamualaikum:.

Annyeong cingu..




 Meh nak sambung citer yang mengujakan nih.. kekeke..Aku tau ramai yang tanya. wah betul ke ni..FOC..wayang je ni..

No No No *gerakjaritelunjukkiridankanan*

YES, aku cakap sekali lagi, FREE OF CHARGE.

bukan je korang tak caya aku pun awal-awal tak caya. Tapi aku yakin Allah memudahkan jalan untuk aku. Belajarkan satu jihad jugak. So, no wonder Allah bukakan jalan. kan.

Kat mana aku belajar Bahasa Korea secara FREE tu. Ni nak cite.

Korang ade dengar tak pasal Plaza Korea kat menara Hap Seng, KL. Alah. Dulu aku penah cite kan. Tula cite yang aku dapatkan kupon percuma & diskaun masa nak gi Korea tahun lepas tu. Discover Korea on Your Way 2016 tu. Haa..tahun ni pun ade gak. Pun aku dah grab DKYW 2017 awal-awal lagi untuk ku and adik-beradikku untuk trip Autumn nanti. Teruja tak. Haha.

Ok,aku lari tajuk. Sekarang baru nak sebenar-benar cerita.

Time tu kan aku duk tgh usha-usha kat mana boley aku teruskan semangat bertekad cemerlang aku untuk memperkasakan BK aku ni. So, last-last aku jumpa website KTO yang telah buka registration untuk belajar BK. Memang KTO ade buat kelas ni, tapi tak sangka pulak time tu ngam pulak dengan aku yang tengah mencari ni. 2 hari lagi tak silap aku registration nak tutup so, aku dengan tak berlengah terus nak register. Harap-harap nasib mengena. Satu kelas at least full 30 orang, maybe aku masih berpeluang memandangkan kelas yang ditawarkan banyak. Ade 4 level. Level 1 untuk beginner. Level 2 intermediate beginner. Level 3 Intermediate. Level 4 advance. Kalau tak silap aku camtu la.

So, aku yang teruja ni register untuk level 1. Tapi time tu aku rasa cam membazir lak kalau register level 1 sebab aku dah ade basic sikit-sikit kan. End up aku register 2 kelas. kekeke. Level 1 & Level 2. Masa dia pun ngam time abes kerja. Berharap lepas la. Aku nak sangat-sangat ni. Tambah lagi free. Kalau tak dapat, aku usaha untuk kelas berbayarlah. Tapi memang naaaak sangat yang ni.Huhuhu.

Berdebar-debar jantungku menunggu result macam tunggu UPU you. Hohoho. Hari-hari berdoa moga-moga terpilih. Hari yang ditunggu telah tiba, so aku tak zabarrr check website KTO untuk tengok nama aku terlist ke tak dalam kelas. Check punya check.. Urmm.. Level 1 cam tak de je nama aku. Ngam-ngam cukup 30 orang. Tak de rezeki ke ni. Lepas tu check lagi Level 2.. Nak nanges dah tak de jugak. Tapi yang peliknya, apsal dalam kelas level 2 nama yang dalam list tu ade dalam lima orang je. sebab katanya at least 30 orang. Hmmmm..




Maka tanpa berlengah aku mencoba nasib lagi dengan menghantar email kepada KTO agar bagi aku enrole masuk Kelas Level 2 sebab banyak kosong lagi.Atk setakat tu je aku siap bagi sebab-sebab lagi yang aku ni memang nak gile-gile enrole kelas tu. Dah macam masuk contest dah gayanya bagi sebab, karang berbunga-bunga lagi.

Tak sampai sehari email aku dibalas dengan ayat "Congratulation you are selected to enrole in Sejong 2B class blablabla..". Lepas tu dapat call dari KTO kate yang aku boleh enrole masuk kelas BK. Wah. Wah. Wah. Aku teruja terharu terkesima! Aku rasa nak muah muah akak KTO tu boleh? ahahaha.. Tima kasih Allah sebab lembutkan hati pengurusan KTO untuk terima aku belajar BK. heee.. Cakap kat Boss belum lagi ni nak dismiss keja awal nanti.

Hai oppa, tiap-tiap minggukita jumpa pun oppa still pilih kakak Song jugak. Sob Sob


Maka bermula dengan itu, setiap hari Rabu,aku akan make sure everything related dengan kerja settle before benda-benda mengarut timbul. Yang dapatku tangkis dapatlah. Bos pun baik hati bagi aku ubah time keja aku dari kul 9pagi-5.30ptg ke 8.30pg-5ptg.Yes!! Bagus Boss aku ni siap kata 'saya tak halang pekerja saya untuk tambah ilmu'.. Gitteww

Bermulanya sesi pembelajaran BK aku secara official. Ke kelas pertama yang penuh mengujakan ever terlewat 5 minit akibat kesesakan jalan raya (KL what do you expect~). Masa kelas pertama, bertemu dengan classmates dan seongsengnim rasa janggal la jugak.

Ape taknya sebab aku sorang je tak amik level 1 kat sini. Rata-rata memang students yang lulus level 1. Rasa berdebar tu wajiblah. Lebih-lebih lagi seongsengnim bertutur 90% dalam BK . English berapa kerat je. Matilah aku. Hoho.Ottokaji? Bolos sajaaaaaa. Yang herannya aku boleh dikatakan paham la apa yang seongsengnim aku cakap. Cuma nak reply tu OOoo..Ne.. je yang spontan kuar. HAHAHA.

Me and Classmates
Uri saranghaneun Park Seongsengnim immida




Dalam kelas tu, I ouls diberikan BUKU TEKS secara PERCUMA (lagi). Aku ni berapa kali dalam hati betul ke ape yang aku dengar ni? Kalau bayar pun aku rasa aku tak berkira.

Belek buku teks, mak aiii. Buya igo (tetiba kuar cakap korea dalam ati)..tulisan dalam buku tu 100% dalam character Hangul. Adakah aku tersilap perkiraan dengan enrole masuk kelas ini?? sob sob sob dalam hati. Seongsengnim siap brief lagi exam besar akan diadakan apabila tamat silibus. Dalam bulan 5. Masa aku enrole ni bulan 1.

Ni lah buku teks Korea yang 99.9% adalah dalam Hangul dari Sejung Hakdang

Erk. aku telan air liur.EXAM? aku? Btw sesi pembelajaran memang best. Sebab seongsengnim akan terangkan dulu ape benda itu dan ini. Lagipun seongsengnim mengajar tak syok sendiri. Dia buat contact la dengan kita, so kita akan more focus la.

Tajuk chapter 1 pun nasib baik aku penah study dalam buku BK yang aku beli tu. So, tak susah la untuk aku kenal character huruf dan baca even tergagap-gagap. Haruslah.Huhu. Yelah sendiri baca bunyi konfident betul sekali dengan sekalian kelas baca bunyi macam mualaf masuk Islam duk mengaji. kekeke.

uri cingu

Seronok tak terkira dengan enrole kelas ni. Tak timbul rasa menyesal langsung even pernah masuk kelas kul 6.30 ptg sebab jalan jem. Dari PJ nak masuk KL what do you expect?

Hari Rabu adalah hari membahagiakan aku biarpun orang lain wordless wednesday. THis one is not applicable to me. Sebab rasa terharu dengan KTO, setiap Rabu aku make sure kelas boleh hadir sbb tak nak take for granted. Free kot. Lagi aku double appreciate. Kalau tak dapat hadir sebab urusan keja (ade time tu aku kena gi site kat Gurun, Kedah) aku akan bagi email siap-siap kat KTO. Pastu sedih sorang diri sebab tak masuk kelas. HAHAHA.

Kelas terakhir Park Seongsengnim belanje Big Apple
Dalam kelas, dari segi pembelajaran aku boleh rasa aku macam slow sikit la sebab terus langkau level 1. Tapi tak mematahkan semangat aku. Aku teruja nak membaca kalau seongsengnim suruh baca (even macam mualaf pun). Best lagi sebab seongsengnim support bagi award gula-gula ke chocolate ke ape ke kalau kita baca. Pastu classmates pun membantu. Dalam kelas aku boley paham seongsengnim cakap aku tapi nak reply tu susah sikit, so yang aku selalu buat bagi reaction lah. cam Chan Yeol selalu buat. hahaha. "Cincayo?", "Oooo", "ajik..", "Ne", "Aniyo", "Cuaheyo" =)

First homework.Not bad for beginner though



Sehingga 5 bulan, aku bertahan. Dari bab 1 sampai bab 12 berjaya dihabiskan sehingga exam berjalan. Pengurusan kelas aku smooth thanks to pengurusan KTO. Yang aku kenal Kak Munirah yang comel dan Hazim yang banyak membantu kitorang.Diorang spoting moting kot.


Ala-ala Tour Guide da aku nih
So, kalau korang pun nak join Kelas Korea di KTO, apa kata jadi member kelab kakikorea kat website KTO Malaysia. Banyak benefits selain belajar BK ni. Nak pegi Korea pun dapat banyak benda dengan diskaun price. Nak join aktiviti lain pun boleh.

Untuk kelas Korea ni, registration maybe dalam bulan 11, so korang be alerted la ye. Ritu aku dapat offer untuk level 3 tapi dek kekangan kerja (sebab aku dah bertukar tempat kerja), aku terpaksa tolak offer tu dengan hati bagaikan dicarik-carik oleh pisau yang tajam..huuu..

Saranghea KTO
Sim kaji..tamat cite belajar BK aku. hahaha

p/s: tak sure kenape setiap kali entri panjang berjela =.='' Harap korang terima seadanya..huhuhu

ME TIME: Aku dan Bahasa Korea Part 2

.: Assalamualaikum :.
Annyeong cingu..


Annyeonghaseyo! Jeoneun yongguk saram ieyo.. aku tulis cara nak baca tulisan Hangul besar tu
 Haa.. ade yang da tak zabar-zabar nak dengar sambungan citer Aku & Bahasa Korea kan. Korang bukannya nak tau sangat pasal tu kan. Tapi korang nak tau camane aku dapat masuk Kelas Korea secara percuma kan..kan..kan.. Hahaha..Busted!

Tapi tak pe. Even korang tak nak tau, aku NAAAK jugak bagitau. Hee.. Kalau korang nak tahu, lagilah aku nak bercerita rancak. sep sikit sebab geng aku. kekekeke

citer dia cani..

Yelah, dulukan masa duk UMS aku ade enrole masuk kelas Bahasa Mandarin, tapi alang-alang Mandarin dan Bahasa Arab aku dah kelaut sebab tak berape nak praktis, marilah aku ikhtiar untuk menceburi Bahasa Korea pulak. Dah pulak tu  Hea Oppa duk melambai tangan jemput aku kat Incheon Airport, haruslah aku perkasakan impian untuk menguasai Bahasa Korea. Dalam mimpi aku la yang Hae oppa tu duk melambai-lambai. Kalau in reality aku pun tak sure ape nasib aku untuk dikenang kalau benda ni sampai kat ELF yang saseang. tak rela oh!

Hmm..lama jugak sebenarnya masa untuk aku amik mood nbelajar BK (Bahasa Korea) ni. Masa 2009 baru berjinak dengan Kdrama + Kpop + Variety Show bagai. Masa 2012 tu pulak berazam nak belajar, tapi hangat-hangat taik ayam je lebih. Download modul BK je, tapi tak study pun. Busy kerja katanya. Time ni duk tengok romanization lirik-lirik lagu Kpop je. Bizi katenya. Masa 2015, masa duk USM barulah dapat pecahkan mood malas tu. Plus ada masa kan. Boleh la celah barang sejam dua untuk study tu.

Start dari situ, aku slow-slow belajar sendiri. Kenal alphabet hangul, grammar sikit-sikit plus cara pronouns. Urm, tu pun aku blajar dengan Jenny seong seng nim kat channel youtube je. ade mase sejam dua seminggu blaja pun jadilah. Kenal sikit sebanyak perkataan Korea, ok lah.

yorobun, insaheyo. yoginan uni Jenny Seongsengnim ieyo. Yeppoeun seongsengnim.
 Berkat semangat bertekad cemerlang yang inilah kita mahu. Kalaulah aku apply time duk uni dulu, ade four flat ni.kekekeke. ok. (buat muka).

Berkat semangat bertekad cemerlang yang inilah aku berjaya survive di Seoul..Kekekeke.. suker nau bile ajumma ajushi puji titew " Hangul caranea.." biarpun cakap berterabur ku rasa..kekeke. (orang lain pegi korea tak reti cakap Hangul pun bley survive je kat sana *Mata keatastangankatbahu*).

Ni Hangul numbering system. Ade 2 jenis.

Papepun, aku rasa teruja dan hepi bila mana aku rasa yeah, inilah bahasa yang aku rasa perlu perkasakan selepas BI. Biaq jadi bahasa ke-3 utama ku rasa. Mandarin aku biar terkuburlah dulu.bai. Kita dah tak serasi. Bahasa Arab tu stay guna la kan sebab bahasa al-Quran..hee..

So, balik dari Korea, semakin teruja untuk teros belajar dan belajar dan belajar BK. Even orang dah start *matakeatastangankatbahu* sebab maybe diorang rasa aku da over sangat kot. tapi itu tak mematahkan semangat bertekad cemerlang aku. Aku siap beli BUKU BK kot nak belajar..pakai Baucer Buku 1 Malaysia kot. Literally aku dapat FREE la kot.  Malaysia tanah tumpah darahku yang bayar kot.Semangat dia haruslah lain macam. Barang free kita kena more appreciate. Kena belajar bersungguh-sungguh. Kot la gi second time jumpa jodoh *batuk-batuk*

Tima Kasih BB1M. Beli buku nipakai 2 keping BB1M nau
Maka, belajarlah daku bersungguh-sungguh lagi. kali ni aku tak refer Jenny seong seng nim dah. Totally from buku BK yang aku beli tu, lagipun ade audio. Aku install masuk dalam Vivo so, boleh dgr Speaker cakap mende. kekeke.

Masuk 2017 ni, semangat aku kemain menjadi lebih jitu. Aku rasa aku nak amik kelas BK. Belajar secara formal. Bertentang mata, berinteraksi dua hala dengan seongsengnim. Bukan ape, mane ade orang belajar sorang-sorang tanpa guru. Boleh jadi sesat. Papepun guru is must. Individu yang boleh betulkan salah silap kita. kan.kan.kan

Aku try usha-usha kat mane aku boleh dapatkan kelas BK dengan harga yang berpatutan. Tentu sekali kat KL ni byk tempat yang tawarkan khidmat belajar BK kan. kan. kan..

Cari punya cari, jumpa jugaklah kelasnya tu. Harga pun boleh tahan. Satu sem RM6++. hmm.. mampukah daku?..hmmm..

Kemuncaknya. Jeng jeng jeng. aku dapat enrole kelas BK secara percuma. APA? PERCUMA. FOC. tak caya?..haa.. nanti next time aku cite lagi.. eh.. ade lagi sambungan??Haruslah..~

Ha.. teruja la tu. siap da abes satu sem aku blajar kat situ dengan seongsengnim yang baik hati.

Haa.. sila jelous. ekeke..

Post PART 3 ni aku buat dalam masa yang terdekat k? ala, jangan la majuk. Kate nak jumpa Lee Jae Suk Oppa nanti. Tahun ni dia tak pegi military lagi. Ade chance lagi jumpa dia ni. Kekekeke..

Stay Tunee..

Show off sikit dapat cert level 2




GIVEAWAY BY LZ

.: Assalamualaikum :.

Tak jawab doa, jawab tanda sayang..hikhikhik

Petang tadi aku buat aktiviti blogwalking. Aktiviti yang harruuus bagi seorang blogger untuk mendapat tempat dihati blogger agar sentiasa mendapat tempat dihati di setiap pelosok blog. Tak kirelah dalam atau luar Malaysia. Umumnya. Kalau khususnya untuk akulah sebab dah lama memencilkan diri, haruslah blogwalking untuk mengikuti perkembangan dunia blogger. Tak gittewww.

So, dalam seronok menjelajah dari satu blog ke satu blog akhirnya tumpuan ku mula terarah ke satu blog yang padaku interesting. First impression aku terhadap blognya adalah sesuci lebaran. Eh. Nak raya dah ke. ngee.. Tak delah. Disebabkan blog beliau pun guna background putih sesuci lebaran macam aku, jadi rasa macam ada kimia (chemistry) di situ.

Maka apabila first impression itu dah ada, maka mood untuk explore more tu menebal. Kitew suka Header blog dia. Simple Yet Elegant. Dengan dairi merah membara semangat waja kat situ. Kena sangatlah dengan tittle blog tu LADYINREDPLANNER. Interesting kan. Pastu kita beralih lak kepada content blog.

Aku ni species yang suka membaca, lebih-lebih lagi kalau penulisan dia dalam bentuk santai dan macam tuan dia memang duk depan kita bercerita satu bersatu. Barulah menarik tertarik kau memang gebomm, kan. Blog ni ada ciri-ciri tu. So, kita pun mula scan ape yang best untuk dibaca. Baca satu dua entri pun dah rasa best.Eh. Tuan empunya blog bercerita pasal chilindo.com. Amende tu? Lazada ke?

Tetiba jadi FBI tak berbayar nak gi spotcheck chilindo.com lantaran teruja tengok empunya blog buat bidding barang kat situ. Yang bestnya banyak giles kot barang yang dia tapau tapi bayar tak banyak mane pun. Ni kena merayap kan chilindo.com jugak nampak gaya ni. HEHEHE. Thanks Sis LZ sebab perkenalkan platform baru untuk kita semua berbelanja dengan berhemah.

Actually, disebabkan latest entri beliau inilah yang menjadi sebab kenapa entri ini wujud. Sebab Sis LZ kite dia buat 'GIVEAWAY BY LZ' dan yang mengujakan dia nak share bengbarang yang dia dapat kat chilindo.com tu dengan bloggers semua. WOW. Kalau dapat MP3 tu pun jadi la..HIK.

Teruja jugak rasa nak sertai. Sebab syarat-syarat yang Sis LZ letak tak merapu-rapu. Mudah la nak follow step by step. Hee. So, here is this. THE GIVEAWAY ENTRY SPECIAL FOR SIS LZ :)

GIVEAWAYBYLZ

Friday, August 18, 2017

ME TIME : Aku dan Bahasa Korea PART 1

.: Assalamualaikum:.

Annyeong cingu..

Hmm..

oppa saranghea.
 Sejak kecik lagi aku memang suka dengan bahasa. Tak terhad kepada Bahasa Melayu atau Bahasa Kelantan saja tau. Mase sekolah rendah zaman tu memang cerita hindustan Bollywood hot bagaikan goreng pisang. Apatah lagi 2 kali seminggu semua orang akan berkumpul depan TV2 (hari Jumaat) dan TV3 (hari Sabtu) untuk layan Panggung Bollywood.

Aku lah heroin yang selalu berjaya conquer tempat paling depan..kuikuikui..Kalau tak caye betapa citer hindustan ni memberi impak maksima, tanya la kengkawan or sedara korang yg lahir tahun 80-90 an. Kompem eh semua cenggitu.

All time favourite. Skrip dia lekat kat kepaladahcite Hum Sath Sath Hai ni




Tak kire, cite Shah Rukh Khan ke, Ameer Khan ke, Salman Khan ke, Karisma Kapoor ke, Karena Kapoor, Pretty Zinta, Aisywaria Rai, Tabbu dan ramai lagi , semua memang laku keras la. Tu tak lagi dengar lagu diorang, satu persatu perkataan fasih meniti kat bibir mendendangkan lagu hindi.

'Boley curiyaaa..Boley kang gena~'..ehem..ehem..test suara..

huhuhu.. Kerlas kau jah. Nasib baik time tu tak jatuh hati dengan actor bollywood, kalau tak jumpa Bangla tepi jalan pun jadi nih. hahaha.

Tapi pada aku pengaruh cite Bollywood tu biase-biase je. Sebabnya time tu minat aku lebih kepada drama historical Cina. Alah yang petang-petang kul 6 kat TV3 tu. Cite yang beratus episod amik masa 2 tahun nak habis. 2 tahun baru tahu konspirasi yang berlaku. 2 tahun baru dapat jumpa penjenayah yang terulung. Hahaha. Suka sangat. Cite cina petang-petang ni satu family aku jugak yang layan. Antaranya macam Secret Battle of The Majesty, Supreme Master, My Fair Princess 1, My Fair Princess 2, Crushing Tiger Hidden Dragon, Master Ma, The Lagend of the Condo Lovers dan macam-macam lagi lah. Tak abes pukul 6 tu, ade jugak kul 8.30 mlm kat NTV7. Tak cukup dengan tu sambung lagi tengok yang kul 10 mlm TV2. Pendek kata, TV itu aku yang conquered. HAHAHA.

Minat aku kat cite cina ni siap aku rasa akulah heroin dalam cite tu.. tak kire..aku nak jugak jadi heroin dia. kalau tak leh jadi heroin..aku nak jadi hero..HAHAHA.

Time tu pun, cite Vanezuala pun laku keras jugak. Jadi 3 bahasa ni akan terselit dalam perbualan seharian kat umah dengan adik beradik. Kalau pegi sekolah jumpa kawan kaki TV, memang syok la. Kadang-kadang cakap mengarut je lebih..HAHAHA..

Nak sebut umah tapi sebut 'mikasa', nak cakap hati cakap 'mere dil', nak tanya gi mane 'ni qu nali?' Multilanguage mung..hoho.. ko ade?

Hebat tak. Bahasa Kelate + Hindustan + Cina (Mandarin, jarang tgk cite cina Hongkong) + Vanezuala

Ha.. elok lah..kat sekolah pulak add on lagi satu Bahasa Arab.

Pastu bila dah mengenjak alam universiti, aku dah terpengaruh dengan satu lagi bangsa. Yang buat aku terus jatuh cinta more than drama cina aku tuh. Aku rasa la. Semua ni bermula tatkala aku tertengok MV Super Junior cover lagu Haengbok.

Bangsa apakah ini, para lelakinya sungguh mulus kulit mukanya dan bersinar bibirnya mengalahkan aku gadis sejati ini tapi masih mengekalkan ke-gentleman-nya. Bangsa apakah ini???????? 

P/S:Oh ya. Ekceli aku dengan Bahasa Korea ni dulu-dulu penah dah bertemu. Alah first Drama Korea masuk Malaysiakan Autumn in My Heart. Eh ke Winter Sonata. Tapi aku tak berapa nak layan la juga sebab timing dia betul-betul time orang nak semayang maghrib. Lagipun tak tercerna bahasa dia sebab cakap slow macam berbisik pastu cerita air mata je memanjang. Tak de masa aku nak layang. HAHAHA.

Disebabkan Super Junior inilah maka pencarianku bermula. Dari tak paham sepatah haram perkataan diorang, aku cerna sikit demi sikit. Demi SuJu. Demi Hea Oppa. Sanggup mencari english sub untuk setiap video di youtube yang wujud. Tak pasal-pasal English aku pun improved. Kill two bird with one stone. HAHAHA.

MasyaAllah, bangsa hape ni? sopannyaa oppa baju putih kat depan tu



Dan dari saat itu, aku menyimpan angan-angan untuk menguasai Bahasa Korea. Demi Hea Oppa terchenta. KOt-kot la terserempak boleh la juga ber'anyeong anyeong'. (annoying ade lah ==") Tinggikan cita-citanya. Hahahaha.. Yelah. Takkan kipas-susah-mati drama Korea + Kpop pandai cakap ' yaa!' je.. tak macho la cenggini. Kuikuikui. Haruslah penuhkan vocab, sesat kat Korea nanti senang.


nak belajar punya pasal sanggup tampal kat pintu umah sewa..ngee
kekeke..korang caya tak last-last aku berjaya enrole masuk Kelas Bahasa Korea.. Lepas tu FREE OF CHARGE pulak tu. Korang caya tak?..Caya tak..caya tak?? caya tak ni??

HEee.. Tau pun nak caya. So, akhirnya berkat minatku yang mendapat akhirnya dapatlah aku belajar Bahasa Korea..

dan entrinya..

bersambung kemudian...kekekeke.. tunggguuu..


Wednesday, August 16, 2017

CROCHET TIME: PROMOSI SEMPENA 31 OGOS

.: Assalamualaikum :.
 Tak jawab dosa, jawab tanda sayang..hikhikhik

Tanggal 31 bulan 8, 57
 Merdeka! Merdeka!

Yeah. Sempena bulan yang baik ini, bulan di mana Tanah Melayu mencapai pembebasan dari British, ATAS LOTENG pun nak rasa kemeriahannya dengan membuat Promosi beberapa product Keychain termasuk design baru amigurumi.

Tak zabar nak tau product ape?
 Lemme list one by one ya..

1. Smiley Ball keychain (small size) : Harga Asal : RM2.50 sebijik -->; Harga Promosi RM 2.00 (lebih 700 ditempah dan terjual)



2. Lovely Love Keychain (small size) :Harga Asal : RM2.50 sebijik -->; Harga Promosi RM 2.00 (lebih 800 ditempah dan terjual)




3.Dango daikazuko keychain : Harga Asal : RM3.50 sebijik --> Harga Promosi RM 2.50 (lebih 500 ditempah dan terjual)



4.Camera Keychain : Harga Asal : RM3.50 sebijik -->; Harga Promosi RM 2.50 (product terbaru dengan harga pengenalan)




  ++++++++++

Nak buat apa beli bebanyak?..ehh.. jangan tak tahu keychain ni boleh buat as doorgift, hadiah kenang-kenangan, accessories dan lain-lain lagi. Baru orang kata wahh..ade kelainan gittewww.. nanti nak tunang,kawen, akikah tak tahu nak bagi ape? Haa..ni lah jawapannyaa..

Kalau korang nak order campur-campur pun boleh, tak ada masalah. Yang penting min order 20 pieces. 

Promosi ini bermula hari ni 16 Ogos 2017 - 31 Ogos 2017. Sebarang tempahan kena buat dalam tempoh masa tersebut untuk mendapat harga yang special tau ^^ 

Untuk tempahan boleh msg/whatapps/ di nombor 013-4428320. Ataupun email ke..niknursyuhada@yahoo.com

Detail pembayaran akan disertakan nanti.. 

Permintaan paling hot tentulah:
Smiley Ball Keychain 
Lovely keychain 
Dango Daikazuko

Atas Loteng Production Kembali aktif

.: Assalamualaikum :.
Tak jawab dosa, jawab tanda sayang..hiks.



Hiks, tahun ni jarang sangat ada masa nak berblog bagai. Busy dengan pelbagai urusan. Biasalah tu kan. Kesempatan yang ada ini, I dengan penuh rasa rendah diri nak umumkan bahawa ATAS LOTENG PRODUCTION kembali aktif selepas beberapa tahun senyap.

Keputusan ni diambil selepas setahun berfikir (pergh lama beno). Lepas amik master hari tu, penah fikir untuk aktifkan kembali ber-crochet, tapi time tu tak sangka bertali arus rezeki ikut cabang lain. Jadi terpaksa tanggung seketika untuk projek kait-mengait ni.

Buat keputusan ni bukan satu keputusan yang senang tau memandangkan kerja dengan orang paling senang untuk mendapat sesuap nasikan. Tapi kerja dengan orang ni apabila semua kerja nak dilepaskan kat kita, dia nampak sangaaat tak adil kat situ. Dari terus menjadi kuli orang yang suka ekploitasi kan kita, why not kita sendiri exploitasi diri sendiri (=.="). Ada rezeki lebih boleh bagi reward kepada diri sendiri..kekekkeke.. Lagipun bab reseki ni, Allah swt yang tentukan. Yang penting ada ikhtiar nak buat apa selepas berdoa. InsyaAllah, rezeki Allah itu luas.

Jadi, before anything else, since dah lama tinggalkan fans of Atas Loteng kesepian, aku rasa aku perlukan kembali semangat lama yang memeriahkan Page Atas Loteng Production. So, daku nak buat GIVE AWAY sempena comeback ni. Hee..



Bila fikir je terus rasa excited sorang. Tak zabar nak awardkan beberapa jenis hadiah untuk Fans of Atas Loteng..

Korang rasa untuk gift tu korang nak ape ek? ada beberapa gifts nak di offerkan. Antaranya, top up, crochet tools, crochet product, multipurpose purse dan shawl.


Haaaa.. korang tulun pikei dan suggest boleh tak, pleasssseee???


BTW, sekarang Atas Loteng Production dengan bangganya nak war-warkan Kelas Asas Mengait yang bakal dibuat nanti.


untuk Lebih lanjut layari Fan Page Atas Loteng :)


link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...