marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Wednesday, March 27, 2013

Ada

.: Bismillahirahmanirahim :.
  Ya Rahman, Ya Rahim..
aku tak memerlukan yang sempurna tuk mendampingiku,
aku hanya ingin orang yang menjadi pelengkap kekuranganku,
membuat aku merasa "ADA",
membuat aku tersenyum
dan berkata,
"beruntung aku kerana memilikinya".
 

Tuesday, March 26, 2013

Just her..

.: Bismillahirahmanirahim:.


...She doesn’t have a boyfriend.
 She never had romantic conversations. 
She will never allow anyone to cross his limits with her.
It’s not because she is ugly,
it’s not because she is complicated.
It’s not because she is afraid of her father or brother.
Simply it’s because she knows the difference between halal and haram.
Every girl needs to be loved, 
to go out with the one she loves,
 to see someone special in her life. 
But a wise & pious girl would never accept it unless it’s all in halal.
 A love story that starts here & continues in Jannah...





Originally Taken at Here

Monday, March 25, 2013

Crochet Time- Cover Bag for Galaxy Tab


Bismillahirahmanirahim

Assalamualaikummmm...

Everybody home??.. I'm at excited state just now..haha.. guess what.. haha.. I finish doing cloth for new gadget- Galaxy Tab- ..yeahh...

Just being stingy and cannot find suitable cover for my tab yet, I suddenly come out with idea to make tab cover by myself..yeah.. DIY is just cheapest price when we effort to do it by ourselves.

 
Half way to finish..


Just taking 1 day to finish it..I combine two colours: yellow + cream as my favourite is yelowwww.. :)..It was not to hard to crochet this patten..if you know the basic crochet..I guarantee that you can finish it without getting too much trouble..and at last...it come out with really awesomeeeee looking..

Tadaaaaa :)

yeaaa..I got new cloth :)

The colours are quite blocking..I like it :D

Hmm.. Let me show you some others cover crochet pattern that I made before:





That all can I share for this moment..
Don't hesitate to look my handmade crochet at Atas Loteng 100% Handmade Crochet.
Let's be friend if we share the same hobby :)


Saturday, March 23, 2013

Qasidah- Ya Hanana


.:Bismillahirahmanirahimm:.

Assalamualaikummm... :)


Hmm.. rasa best plak duk tgk Tv channel Al-Hijrah malam ni.. semangat dgr qasidah2 yang dipersembahkan oleh orang2 yang terlibat dengan rancangan Malam Cinta Rasul ni..syeikh2 ade..budak2 pun ade..orang ramai tu x sah nak cite la..penuihhh..LIVE dari eerr.. x tau la kat mane..kekeke..sbb tgh2 rancangan baru aktgk..hehe..

Sonok plak tgk rancangan2 camni wujud sebenarnya kat malaysia..huhu..sejukkk rasanya ati..nampak la gak orang2 kita ni sebenarnya suka berzikir, memuji Allah dan Rasul..alhamdulillah..

 okeih2.. sebelum ku panjang lebar nak menconteng kat blogku terchenta ni..meh aku gtau ape tu qasidah sblum korang stat jadi psyduck..kui3..gurau jee..Qasidah ni ,frankly speaking cam memuji, berselawat kpd Nabi Muhammad saw la..dia dlm bentuk ala2 nasyeed gitu.. 

Hmm.Dalam banyak2 qasidah..ade satu qasidah yang familiar n pemes baru2 ni..sebelum ni ak x de la terdedah sgt ngan qasidah ni..sekadar tau camtu2 je..tp yang ni special sbb 1st time dgr ank2 buah + adik + abang aku berqasidah..diorang berqasidah saje2 je..cam duk nyanyi lagu..tp bunyi meriah la sbb ramai2 kan..yang best lagi x de pun diorg tgk text..hebat2..aku time tu camm impress ngan diorg..huhu..sekali aku tgk TV cenel Al-hijrah..ade pun qasidah ni di bawa oleh Inteam n da geng.. rupanya kat sini diorg dgr..huhu..aku ni slowww betul ..haha.. tajuk qasidah ni Ya Hanana.. maksudnya.. Betapa Beruntungnya Kami.. Nak tau kenapa beruntungg..haaa hayatilah qasidah ini..






click kat image untuk tumbesaran :)


Moh kita dgr versi TV Al-Hijrah.. aku suke dgr sbb sume mood happy :)

 

       

Sunday, March 17, 2013

Tournament Bowling bersama Staff ICT MPSJ



Assalamualaikum..

*wat mata kiut *
semalam aku kuar gi men bowling.. auch..men bowling bukan sesaje tau..tournament katenye..huhu..organizer nya staff ICT MPSJ.. dulu2, thn lps mase mula2 aku gi MPSJ Encik 9 (baca: Nine) penah ajak gak men bowling..organizer mase tu pun ICT MPSJ gak..tapi aku tolak ngan baek.. sebab satu2nya aku x de geng lagi kat sane.. secondnya, mane aku pandai men bowling.. ke laut la jawabnya..huuhu..

tapi tuk kali ni..diorg da ajak..rasa segan nak tolak plak sbb masuk bulan ni da masuk 3-4 bulan da kot aku berulang alik gi MPSJ sampai sesat2 setiap ari isnin ngan selasa on site..sebagai vendor..besar impactnya tau klu aku selalu men tolak..kang x pasai2 kena cop sombong..kena cop sombong x pe lagi sal aku mane da nak peduli sgt pun kat org skarang ni..haha..terai korang bayang kan..klu bos aku marah kat aku sal x memenuhi permintaan client..client merajuk.client da tak nak wat project ngan Skali..imej company tercalar..projet x masuk..pastu bos stress..aku ape lagi cabut..haha..

Haaa..tgk kat situ betapa berharganya nilai aku kat sini.. so sebagai pekerja yang dedikasi..aku pun turut saja permintaan client ku itu demi menjaga ekomoni negara dan anak bangsa agar terus maju.. *muka yakin gilleee*.. client happy-aku hepi-tukang kedai bowling pun hepi- company aku pun hepi..Yeaaa..


haha..padahal sebab utama aku join tournament ni pasai zati, kawan aku yang vendor gak tapi len company  join sekali.. klu x.. huuuu..teori impact kat atas tu x akan tercetus dalam selebrum aku ni..hehe..

Jadi sebelum aku melalu dgn lebih panjang dan lebar.. aku rasa bagus kita tgk gmbr je la..sebab aku tau korang pun bukan rajin sangat nak baca kannn... kan... kan..kekekeke

*********

muka2 yang bersemangat waja main bowling.. sebelah aku tu la zati..belakang tu ain ngan fazlin punya tuutt..dan tak ketinggaln udin yang pakai baju petak2 ..

teammates aku..hoho..3 orang sekumpulan.. dan sejujurnya ari main bowling ni baru aku tau mane diorg..kui2.. yang belakang aku tu juara penjatuh pin terbanyak..huntung satu group ngan orang terorr..haha

naseb baik ade ain group sebelah bleh jadi peneman aku untuk nyahkan rasa segan aku bersama2 staff mpsj ni..huhu..ain pun staff mpsj gak ape daa.. yang pasti ari ni baru aku betul2 bercakap ngan beliau.. ari2 biasa sengih je klu terserempak..huhu..

teror x terorr... tak sangka bleh no 2 dr 9 group plak hoho..penjatuh pin terbanyak diorang la.. aku tumpang jeew.. ehh..aku teror gak ape.. 3 kali gak la yang strike ..hoho..

makan dengan itu.. tanpa segan dan silu..alang-alang dapat no 2..bergambar sakan jap ngan hamper nih.. kenangan2..pasni ade confident da nak men bowling.. kekeke..



dan tak lupa gak berterima kasih kat Kirin sebab sudi amik aku kat umah n antar juaaa... tanpamu Kirin mesti aku da berpeluh nak sampai ke Shah Alam nek komuter di hujung minggu ini..huhu.. Keretamu sangat segak dan bergaya..macam ko juaa.. *puji lelebih skit mane tau esok2 bleh tumpang dia lagi..kui3*

Enjoy la gak men bowling ni..huhu..seingt aku ni kali ke 4 kot aku men bowling.. First masa duk UMS men kat 1Borneo, Second kat Kota Bharu kat tepi Hotel Perdana, third baru ni kat KBMall yang tetiba baru balik kg x smpai umah da kena suh men bowling ganti orang.. 4th.. haa yang ni la.. pendek kata.. yang sebelum2 ni men..longkang saja keja nya..tetiba semalam ok..klu longkang pun satu dua jeww..haha..

Encik 9.. seksok ade aktiviti bleh la ajak saya lagi.. saya memang suka menjana ekonomi negara agar terus maju ni..hihi


 

Saturday, March 16, 2013

One piece

Assalamualaikum..

Hai..hai..hai..*buat muka kiut dan tak bersalah*

da berkurun rasanya ak tak dtg melawat blog sendiri.. sibuk katakann.. sibuk dengan ape..haa..tu cite lain..kui3.. mentang2 la skrg ni ade cinta hati jantung pengarang yang baru.. blog terabai jadinya..kekeke..maapkan tuanmu ini wahai blog tersayang..bukan maksudku membiarkan mu berkelimpangan tanpa membelaimu selalu *tetiba ayat camm nak muntah....~

hehe.. cinta hati saya yang menemani hari2 saya agar berlalu dengan penuh rasa hepi tanpa perlu kesah keja opis yang tak reti2 nak habis tu.. ari2 sengih cam kerang bucuk dek penangannya.. balik aje dari keja..cinta ati pengarang jantung tu la yang aku utamakan dulu sampai lupa nak tido// oh inikah yang dinamakan chentaaa~..

haha..
yess.. ade org da terasa nak terajang baca statement aku...haha...okei2..sebelum anda2 mahu terajang saya.. izin kan saya perkenalkan chenta hati pengarang jantung ku ini..

Tadaaaaa !!!!!




erkk.. ape..aku lame dan ketinggalan zaman??.. heyy.. THIS IS ONE PIECE okeyy.. ONE PIECE..

haha.. memang aku tau pun aku ketinggalan zaman.. orang lain dari zmn mesolitik lagi kot duk ikut siri One Piece ini..alih2 aku..tetiba ari ni baru duk excited sengsorang bercerita sal One Piece..lalala.. do I look like I care?? *wat muka poyooo..


kekeke.. x der..sebenarnya aku da tau memang da lama da kewujudan One Piece ni..zmn aku duk studi kat u lagi kot orang duk bising2 (terutama boyss la kan ngan anak buah aku yang umur 6 thn mase tu) sal One Piece.. masa tu aku duk excited sal Naruto n oppa2 korea aku tuu..kui3..x tersempat nak layan one piece ke two piece ke..tp klu a piece of cake tu ade gak la layan..lebih2 lagi time birthday..oh apa ak sedang merepek ini..~

okey2.. aku tetiba stat baca One Piece ni sal aku boring.. idup aku sepi dan kekosongan *tangan ke dada mata ke atas*.. yela.. tab ku itu.. asyik2..fb..asyik2 fb.. boring dowh..eh.. pandai plak ak skrg boring ngan fb..huhu.. maka aku secara tak sengaja cari la kot2 ade application download komik.. sekali dapat.. aku baca komik kat mangareader (kat play store tab korang tu, korang search je keyword dia mangareader) sekali kuar.. fuyyyhooo.. pelbagai jenis aneka komik ade..pastu stat layan naruto balik selepas berkurun aku x tau kisah...huhu.. da abes baca naruto (kumpul smpai 50 episod baru smbung baca balik).. aku terbaca One Piece.. haaa.. disitulah bermula cinta ku berputik kepada Monkey D. Luffy dan crewmates beliau yang menyebabkan aku tetiba muka serius..dan tetiba plak gelak sengsorang...kekekekke..

Tapi dalam One Piece ni x de la plak character yang bleh aku wat crush.. klu dlm naruto crush aku kakashi sensei la sbb mata kitorang sama kuyu.. pastu blurrr.. klu pokemon (tetiba) aku suka meowth ngan psyduck..klu power rangers aku suka yellow ranger klu super junior oppa kesayangan aku pastinya lee dong hae.. detektif conan adalah shinichi..pendek kata ade la mane2 yang wajib jadi crush..tp dlm One Piece ni aku tak leh pilih..aku suka luffy aku suka Zoro aku suka usop aku suka nami aku suka sanji aku suka chopper aku suka franky (tp aku anti tol ngan spender dia, x leh pakai yang sopan skit ke..huhu..naseb bek cybod je) dan suka gak en skaleton itu..

hehe..pastu kawan aku plak ajar aku kat mane bleh download manga tu guna android.. ape lagi..kecil tapak tangan nyiru aku tadahkan.. aku download sume episod siap2.. time free aku bleh berexcited tnpa peduli org kat sebelah aku.. huhu.. bahagia rasanya..kekeke..

ape??. korang pun da terpengaruh .. nak baca gak.. nah..tekan sini..cri je komik ape korang nak..insyaAllah ade.. ape?..tima kasihh.. yeaah..kasih mu diterima.. bak kata omputih..sharing is caring :D




Tuesday, March 5, 2013

Malas

Dear my beloved blog,

please get yourself updated as your owner is now in laziness mode level 9999.. don't blame her..blame her endless job that never gives her a chance to take care of you..

Thank you

*krik3.. kipas yang usang berbunyi*

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...