marquee

.:Sudi sudilah tinggalkan jejak blog anda supaya saya dapat membalas kunjungan^.^:.

Tuesday, November 29, 2011

test

.:Bismillahirahmanirahim:.


Test blogging via android..if this succeed..me gusta..haha..


Picture above just for display purpose :p


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, November 27, 2011

yeahh..saya dah grad...anda bagaimana??


.: Dengan menyebut nama Allah, Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani:.

26 November 2011
jam 5.00 petang
dengan rasminya saya mengumumkan
SAYA GRADUAN UMS!
-Universiti Malaysia Sabah-

akhirnya selepas bersusah payah
jatuh tersungkur bangkit kembali
dikhianati, dimusuhi, dibuli
disayangi, dikasihi, ditemani
sedih gembira
susah senang
putus asa tabah
tempoh tiga tahun sudah melepasi
SYUKUR YA ALLAH

secara rasminya saya mula belajar secara rasmi adalah pada umur 4 tahun di PASTI Rabbaniah, Kemerok Sabak dan bergraduasi secara rasminya pada umur 23 tahun bermaksud..
19 tahun mengharungi hidup bergelar pelajar...
tapi ini x bermaksud selepas ni..
tiada lagi sesi pembelajaran dalam hidup saya...nehii hei..
bagi saya..selagi jasad dikandung badan...
ilmu ada di mana-mana..
menuntut ilmu adalah wajib selagi kita bergelar manusia yang hidup...



 muka ceria seorang graduan UMS...



Hikayat sekeping ijazah~

Tanpa PASTI Rabbaniah Kemerok Sabak,
Maka tidaklah seorang SYUHADA melangkah kaki menuju ke SK Sabak.

Tanpa SK Sabak,
Maka tidaklah seorang SYUHADA meredah arus menapak di Maahad Muhammadi Perempuan Kota Bharu.

Tanpa Maahad Muhammadi Perempuan Kota Bharu,
Maka tidaklah seorang SYUHADA mengembara membawa diri ke Matrikulasi Kolej Mara Kulim, Kedah

Tanpa Matrikulasi Kolej Mara Kulim, Kedah
Maka tidaklah seorang SYUHADA jauh membelah langit merentasi Laut Cina Selatan menuju Universiti Malaysia Sabah.

Tanpa Universiti Malaysia Sabah,
Maka tidaklah seorang SYUHADA hari ini berbaris menanti giliran di atas pentas Dewan Cancelor mendapatkan sijil ijazah!



Monday, November 14, 2011

wo de ai ni bu dong~

.: In the name of Allah The Most Beneficent and Most Merciful:.


I choose to love you in silence
for in silence I receive no rejection

 I choose to love you in loneliness
for in loneliness no owns you but myself

I choose to adore you from a distance
for distance will shield us from pain

I choose to kiss you in the wind
for the wind is gentler than my lips

I choose to hold you in my dreams
for in my dreams you have no end



"If you don't understand my silence, how will you understand my words?"


Saturday, November 12, 2011

makan~

.:In the name of Allah, The Most Beneficent and The Most Merciful:.





do you know what is the name of the cuisine above...
haaa..let me tell you...
it called as tteokbokki (떡볶이) or spicy rice cake is one of the korean-mouth-watering...
if you are hard fan of korean dramas, movies, variety shows, and etc.. 
at least you can figure how it is..
and because I'm one of the kipas-susah-mati about korean..
me and my younger sister spirited to  make the tteokbokki..
we just learned the recipe from youtube here n here..
and the result as you see above...



so..
what do you think about the taste?..
many of my friends said it look so delicious..
haha~..
but the real taste of this...
I let you to figure yourself..


.......

I don't know if we were lacking of any ingredients on it or what..
but for me and my sister..
it aleady became no-longer-food-most-wanted-anymore
if the real tteokbokki  is really taste like what we did...HA HA~..
we even add some cheese to make it suited for our tongue..
( and till now..I still can feel how was it taste~)


 +++++++++++++++++++++++++

however, the bestest moment when my eldest brother called me inviting us for steamboat dinner somewhere at PC...
we are happy for that..
but the funny part I think after we reach at his house..
he talked about the tteokbokki that we made because I posted the great picture of the tteokbokki on FB..
Hhhhahaaa..
and that is the reason why he feel want to treat us to steamboat 
(I think because he saw the chopstick)...haha..

after several weeks we did'nt go for dinner outside...
I really enjoy the steamboat..
we add on the meals until 3 times in a very so much seafoods on plates..

Oppa..gomawoooooo :DDDD 






















++++++++++++++

a really happening dinner ever..
as always when we are together..

tteokbokki..hahahaha..very indescribable feeling when eat it...no more in other time..hahahha

Friday, November 11, 2011

111111

.:Bismillahirahmanirahim:.

gile..memang gile..menulis dalam gelap..dgn mata separuh terbukak..
boring..memang boring..pasal hari ni satu benda pun malas nak buat..
rindu..memang rindu..tapi da tahu rindu tak berbalas punya..
malas..memang malas..pasal tu la..rasa macam nak tido je kejaku hari ni..

 
huhuhu..perangai betul la hari ni..
111111 yang tak de makna..tapi cuba nak beri makna..tapi tak kena makna..
ahh...dari melalut..bagus tido..alang alang..lampu dah padam..
>>>baguih punya perangai<<

esok keja:
meringankan tulang bantu umah abangku yang kedua buat jamuan kesyukuran sempena 7 hari kelahiran baby boy yang bernama Nik Ahmad Unknow (hahaha..pasal x de nama lagi..Nik Ahmad tu nama wajib..)
tapi seriously aku suggest kat kakak iparku suruh letak nama Nik Ahmad Arish Adha..tp..macam suggestionku x di layan..hahhaa (nanti I simpan unutk anak I nanti lah)..haha..
gambar beliau....
yang cute..
Nik Ahmad Arish Adha bersama Lisa SuriRumahTangga..haha..


p/s: sapa rajin pepagi hari kejutkan aku bgn tido..sila angkat tangan...~~~
jamuan kesyukuran dijangka akan diadakan lepas subuh..

Friday, November 4, 2011

Me..inside

.:In the name of Allah
The Most Beneficent and Most Merciful:. 



"Silent prayers get answered
Broken hearts become brand new
That’s what faith can do "
-kutless

Thursday, November 3, 2011

Tikus sukakan beras..


.: Bismillahirahmanirahim:. 

 

satu-satunya lagu chinese yang saya boleh nyanyi dan memahami maksud dia sekali..
lagu yang penuh ingatan dan selalu terngiang-ngiang masa tahun 2 zaman kat ums..
sekarang pun masih berhantu lagi~~..
tak paham?..
meh saya terjemahkan dalam bahasa melayu dengan nada paling puitis..
:D
Tikus suka beras

pada masa itu saya terdengar suara awak
saya merasakan sesuatu yang istimewa
membuatkan saya selalu terkenang
saya tak dapat lupakan awak
(sebab) saya tahu ada seseorang yang
telah melekat dihati saya selamanya
walaupun hanya dengan 
mengenangkan awak seperti ini
Andai suatu masa nanti
cinta dan impian ini menjadi kenyataan
saya akan berusaha dan melayan awak
dengan lebih baik lagi
tak akan berubah selamanya
tak kira betapa jauh perjalanan
pasti akan tiba disana tanpa putus asa
Saya akan berbisik ke telinga awak tanpa ragu
dan bagitahu awak..bagitahu awak

saya cintakan awak, sangat cintakan awak
seperti tikus sukakan beras
walaupun dalam kesukaran
saya masih mahu bertemankan awak

saya rindukan awak, sangat rindukan awak
tak kira betapa seksa penderitaan yang dialami
selagi mana saya dapat mengembirakan awak
saya sanggup melakukan segalanya...
ketahuilah..
saya terlalu cintakan awak!..



dan..
ari ni saya jumpa lagu 
"Lao shu bu zai ai da mi"

"Love is undefined"

link within

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...